2021-08-28 08:35:26• hírek • Bede Emőke

Harmincadik alkalommal szervezik meg Bogdándon a Nemzetiségi Folklórfesztivált

Szeptember 5-én, vasárnap 12 órától immár harmincadik alkalommal szervezik meg a tövisháti Bogdándon a Nemzetiségi Folklórfesztivált - tájékoztatta híroldalunkat a Hagyományőrző Forrásközpont.

A fesztivál megrendezését Sipos László tanár, a Rozsmalint néptánccsoport vezetője kezdeményezte a rendszerváltás után, így az esemény 11 óra 45 perckor az ő nevét viselő helytörténeti múzeumnál található emléktábla megkoszorúzásával veszi kezdetét. A koszorúk elhelyezése után sor kerül a már hagyománynak számító seregszemlére, mely során minden nemzetiség, azaz a magyarok, a románok, a svábok, a rromák és az ukránok is a saját népviseletükben vonulnak fel az események fő helyszínének számító térig. A szabadtéri színpadon egymást váltják majd a néptánccsoportok, de lesz kézműves vásár is, illetve ezen alkalmat kihasználva mutatják majd be azt a jubileumi emlékfüzetet, mely kifejezetten erre az alkalomra, azaz a fesztivál fennállásának 30. évfordulójára készült.


A fesztivál a Szatmár Megyei Tanács anyagi támogatásával, a Hagyományőrző Forrásközpont rendezésében, a Bogdándi Helyi Tanáccsal és Polgármesteri Hivatallal együttműködve valósul meg. A szervezők nagy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: